Architecture Design of Tinbeerwah House by Bark Studio


This Noosa hinterland house contains two main interconnected, steel framed volumes for living and sleeping,perched high on this site take in broad views of Pacific coastline with the forested hinterland in foreground. The main space step down and run with natural topography, connected in section via the double height living and northern pool deck space, Whilst a separate silver shed art studio projects out across the fail of the slope, creating a south lit, plywood lined space for painting, high in the trees.Taking some cues in architectural language from the adjacent Bark Studio, the house explores Case Study ideas of expressing a legibility of construction, with simple clean spaces contained by a series of steel portal frames and glazing, in contrast with economic modules of lightweight sheet and hardwood chamferboard cladding.

The building has been designed to maximize passive temperature and ventilation through cross ventilation and stack effect principles. it minimizes the need for artificial/ mechanical system for lighting, ventilation,heating and cooling. The house explores lightness,filtering natural breezes, layers of transparency and integrating indoor/ outdoor spaces within dynamic patterns of light and shadow, being a simple frame to enable a contemporary lifestyle.

Photography: Christopher Frederick Jones, Richard Powers
You have read this article with the title Architecture Design of Tinbeerwah House by Bark Studio. You can bookmark this page URL http://mymindreallyisinanotherworld.blogspot.com/2011/01/architecture-design-of-tinbeerwah-house.html. Thanks!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...